- Rozenstraat 3
- 3772JH Amersfoort
- +31 01234567
- Meer over deze bouwmarkt
Vandaag open van {0} tot {1}
Vandaag gesloten
Er zijn eigenlijk 2 soorten boormachines waar je uit kunt kiezen: met een accu of met een snoer. Een accuschoefboormachine gebruik je vooral om te schroeven of boren in zachte (gips en hout) of middelharde materialen (baksteen). Uiteraard is een boormachine met accu mobiel en overal te gebruiken. Voor boren in hardere materialen waar ook veel vermogen voor nodig is kan je beter een klopboormachine met snoer gebruiken. Boren in beton doe je sowieso met een boorhamer.
Accu schroefboormachines
Accu schroefboormachines zijn makkelijk hanteerbaar en behoorlijk krachtig. Ze zijn vooral geschikt om schroeven in te draaien en voor licht tot gemiddeld boorwerk. Een accu schroefboormachine gebruik je voor:
Accu klopboormachine
Accu klopboormachines zijn voorzien van een klopfunctie en geschikt om in (bak)steen te boren. Boren in beton doe je met een boorhamer of combihamer. Een accu schroefklopboormachine gebruik je voor:
Tip! Gebruik het klopboormechanisme niet als je in tegels wilt boren. De kans bestaat dan dat de tegel bast. Schakel dit mechanisme pas in als je boor door de tegel heen is.
Voor boren in hardere materialen is naast veel vermogen maar ook een constant vermogen nodig. Vandaar dat deze machines via de traditionele stekker op het stroomnet werken.
Klopboormachines
Klopboormachines zijn geschikt voor boren in harde materialen, maar minder geschikt voor boren in beton. Een klopboormachine gebruik je voor:
Boorhamers
Boorhamers gebruik je voor het echt zware werk zoals boren in beton. Een boorhamer is geschikt voor:
Freesmachines
Freesmachines gebruik je voor precisiewerk. Zo kun je met de juiste accessoires ook cirkels uitfrezen en houtverbindingen maken en sleuven te frezen. Je kunt bijvoorbeeld hout van een mooie profiellijst voorzien.
Met een elektrische zaag kun je vrijwel elk materiaal zagen, mits je het juiste zaagblad gebruikt. Als je verschillende materialen gaat zagen, heb je dus ook verschillende zaagbladen nodig. En sommige machines zijn gewoonweg geschikter om bepaalde zaagklussen uit te voeren. Let bij het kiezen van een zaagmachine op de volgende kenmerken van een machine:
Decoupeerzaag
Een decoupeerzaag gebruik je voor:
Haakse slijper
Iets afslijpen of afbramen doe je met een haakse slijper. Met de juiste slijpschijf is deze te gebruiken voor:
Tip! Voor zware klussen en zeer hard materiaal is het handig om te kiezen voor een machine met een hoger wattage. Het wattage bepaalt namelijk de kracht van de machine.
Schuurmachines kun je gebruiken bij schilderen en het netjes afwerken van timmerwerk. Elk type en model schuurmachine heeft zijn eigen specialisatie van licht tot zwaar schuurwerk.
Multischuurmachine
Een multischuurmachine is een echte allrounder met meerdere schuurzolen en hulpstukken: compact en handig in het gebruik. Je gebruikt een multischuurmachine voor:
Vlakschuurmachine
Een vlakschuurmachine is door zijn relatief grote schuurzool geschikt voor:
Bandschuurmachine
Een bandschuurmachine heeft een snel ronddraaiende schuurband. Door de hoge snelheid kun je flinke lagen wegschuren. Een bandschuurmachine gebruik je voor:
Schaafmachine
Voor het echte zware werk is er de schaafmachine. Een schaafmachine gebruik je als je ergens een paar millimeter vanaf moet halen en je dus aan een schuurmachine niet genoeg hebt. Bijvoorbeeld bij het passend maken van deuren.
Verfstripper/heteluchtpistool
Een heteluchtpistool is multi toepasbaar. Het is met een heteluchtpistool o.a. mogelijk om: