Kenmerken van Fleurella Potgrond 20L
Fleurella potgrond is een uitstekende bodemverbeteraar voor binnen- en buitenplanten. Deze potgrond is RHP gecertificeerd, een garantie voor kwaliteit en veiligheid. De Fleurella potgrond is langwerkend bevat voeding voor 60 dagen. De grond heeft een vruchtbare samenstelling, waardoor deze niet alleen goed dient als basis potgrond, maar ook als grond om gewassen en planten in potten in te verbouwen. De grond kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Kortom, haal het meeste uit uw planten met Fleurella potgrond. Verpakt per 20 liter.
Verschil potgrond, tuinaarde en bodembedekkers
Goede grond vormt de basis voor al jouw planten. Als je je planten in de grond of in een pot gaat planten is het aan te raden gebruik te maken van potgrond. De samenstelling van potgrond zorgt ervoor dat de grond lucht en water voldoende vasthoudt om voeding op te kunnen nemen, maar ook luchtig genoeg is om wortels in te laten groeien. Er bestaan diverse soorten potgrond afgestemd op jouw planten. Tuinaarde daarentegen is zwaardere grond en bevat minder voedingsstoffen waardoor het niet geschikt is om planten en bloemen in te planten. Tuinaarde gebruik je voor het ophogen van de border en het egaliseren van de tuin. Het gebruik van bodembedekkers is een praktische en decoratieve manier om de grond te bedekken met als bijkomend voordeel dat je minder kans hebt op onkruid, ongedierte en uitdroging. Voorbeelden van bodembedekkers zijn boomschors, cacaodoppen en kokosresten.
Tips voor een gezonde tuin
Gezonde grond is de basis voor mooie, groene, gezonde en bloeiende planten en bloemen en geeft mos en onkruid minder kans om te groeien. Gezonde planten zijn daarnaast ook weerbaarder tegen schimmels en ziektes. De basis voor een gezonde grond bestaat uit voeding, lucht en water. Compost toevoegen zorgt ervoor dat de structuur van de grond verbetert, waardoor de grond lucht en water beter doorlaat, voedingsstoffen beter kan opnemen en het stimuleert het bodemleven. Soms is het toevoegen van compost niet voldoende. Geadviseerd wordt om dan de grond om te spitten, bij voorkeur in de herfst. Dit zorgt ervoor dat de grond luchtiger wordt en is belangrijk voor het doorlaten van water en opnemen van voeding. Het voeden van planten kan door te bemesten. Kalk gebruik je om de zuurtegraad te herstellen. Verwijder verder regelmatig onkruid en mos en zorg dat de planten voldoende water krijgen. Ook afgevallen bladeren dien je regelmatig op te ruimen, omdat hier regelmatig schimmels in ontstaan. Controleer de planten regelmatig op problemen. Ondanks dat de plant gezond en sterk is kunnen namelijk toch schimmels en ziektes voorkomen. Probeer het probleem te herkennen en bestrijd het vervolgens met bij voorkeur natuurlijke bestrijdingsmiddelen.